This blog has moved to: www.studio-paars.nl

June 26, 2010

Eerste haaksels

Op de lagere school moesten wij voor handwerken iets haken. Het was iets ronds en het enige dat ik er nog van weet is dat ik er meerdere keren aan begonnen ben, en steeds bleek ik na een paar rondes mijn beginronde gedraaid te hebben. Uiteindelijk zo gefrustreerd dat ik mijn moeder wist te strikken om het geval voor me (af) te maken heb ik daarna nooit meer een haaknaald aangeraakt.

Tot nu. Zoveel foto's van mooie grannysquare projectjes gezien de laatste tijd dat ik het toch maar weer eens wilde proberen. In december dit boek gekregen, maar voor de echte beginner is het toch niet voldoende, ik had toch iemand nodig die naast me ging zitten om me even te laten zien hoe je nou die naald vasthoudt en je garen enzo.


Toen ik eenmaal de echte basics onder de knie had bleek het wel een handig boek, alle soorten steken komen aan bod en veel achtergrondinfo. Helaas staan er bijna geen patronen, maar wel deze bloem:


Toen hier ook nog een (iets) andere bloem gevonden, en vervolgens zelf iets bedacht en tadaaa ik kan bloempjes haken! Hier en daar nog wat bijschaven, maar ben er al erg blij mee. En wat denk je: haken is leuuuuuk! :)

4 comments:

 1. AnonymousJune 27, 2010

  Haha pas maar op. Haken is idd leuk en werkt best verslavend. Goed gelukt hoor de bloemen!

  ReplyDelete
 2. Ik kan het alleen maar beamen: haken is superleuk! En ongelofelijk verslavend! De meeste mensen denken bij haken aan saaie dingen, maar je kan er zo'n ongelofelijk leuke dingen mee maken. Nog heel veel plezier ermee :-)

  ReplyDelete
 3. Mooi, die bloemetjes!
  En ja, ik sluit me aan bij de vorige reacties: haken is DE MAX!!

  ReplyDelete
 4. Haken is indd errug leuk!!!
  Je bent er straks niet meer achterweg te slaan!
  Groetjes Tamara

  ReplyDelete